Kennismaken met Remco

Blogs

Aangenaam kennis te maken


Jullie hebben allemaal de 15 vragen en antwoorden van Annet kunnen lezen. Wanneer je deze nog niet hebt gelezen klik dan HIER.


Omdat ik ook af en toe een blog mag schrijven leek het mij een goed idee om deze vragen ook te gebruiken om mijzelf voor te stellen.


Aangenaam kennis te maken. Ik ben Remco.


Wie heeft de grootste invloed op jouw leven?

In de eerste plaats mijn moeder. Zij heeft mij opgevoed en van kids af aan kennis laten maken en verteld over Jezus.

In de tweede plaats God. Doordat ik het geloof van huis uit heb meegekregen ben ik mezelf meer gaan verdiepen in wat het geloof nou werkelijk in houd. In deze zoektocht heb ik geleerd wie God voor me wil zijn maar ook wie Hij graag wil dat ik ben. Hierop zijn dan ook veel van mijn keuzes gebaseerd.


Wat maakt je echt aan het lachen?

Ik hou wel een beetje van leedvermaak. Is niet heel erg christelijk van mij, dat weet ik wel. Het moet ook zeker niet te ver gaan. Ik vind leedvermaak het leukst wanneer iemand iets doet wat niet zo handig is en zichzelf daar mee heeft.

In die categorie kan ik zelfspot ook zeer vermakelijk vinden.


Wat is jouw favoriete plek op de hele wereld?

Ik ben nog lang niet overal op de wereld geweest dus kan deze vraag eigenlijk niet beantwoorden. Iedere plek op de wereld waar ik de schoonheid van de schepping kan zien is een favoriet. Op dit moment ben ik het liefst in de bergen of aan zee. Beide plekken kunnen zeer rustgevend zijn. Ook zijn de geluiden op deze plekken uniek en stralen rust uit. Heerlijk!

Wie is je beste vriend(in)? Wat is er zo bijzonder aan hem/haar?

Mijn beste maatje is Annet. Ja ik weet het, ook dit antwoord is een beetje afgezaagd. Het is alleen echt waar. Met Annet kan ik alles bespreken en kan ik helemaal mezelf zijn. Ik kan me dan ook geen voorstelling maken van hoe het leven zou zijn zonder haar. Zij maakt mijn leven compleet.


Wat is jouw favoriete film? Waarom?

Mijn favoriete film op dit moment is Courageous.

Deze film gaat over een vader die zijn dochter verliest in een ongeluk. Waneer hij zijn kwaliteiten als vader aan de bijbel spiegelt komt hij er achter dat hij steken heeft laten vallen. Hij besluit een verdrag op te stellen en vraagt zijn vrienden hem hier aan te houden.


Wat is jouw grootste doel in het leven op dit moment?

Dienen. Ik mag graag mensen, kerken en of gemeenten dienen met mijn talenten. Ik word hier zelf dan ook het meest gelukkig van.


Wat is jouw favoriete manier om een zaterdag door te brengen?

Lekker lui of hard aan het werk. Het lijkt raar dat deze tegenstellingen allebei bovenaan staan.

Naast hard werken moet er ontspannen worden. De zaterdag is hier vaak de beste dag voor. Ik ben op zaterdag dan ook graag te vinden op de bank met een leuke serie of een spelletje op de computer.

Het komt regelmatig voor dat er ook op zaterdag gewerkt moet worden. Op zaterdag zijn de meeste mensen vrij en hebben die dag dus tijd voor een voorstelling of concert. Ook is zaterdag de beste dag om trainingen te geven. Omdat kerken en verenigingen vaak met vrijwilligers werken hebben deze mensen vaak een baan doordeweeks.


Waar erger jij je makkelijk aan?

Ik kan nu veel geijkte dingen roepen als onrecht en chaos. Hier erger ik me dan ook echt aan. Waar ik me misschien wel het meeste aan erger is in de weg lopen. In de stad vind ik het dan ook verschrikkelijk als mensen voor mij aan het slenteren zijn en dan het liefst ook de hele winkelstraat in beslag nemen.

Ook wanneer mensen mij in weg lopen als ik mijn werk moet doen. Blijven hameren op nutteloze regels of niet een klein beetje rekening houden met mij en mijn collega’s. In de weg lopen in de breedste zin van het woord dus.


Waar ben je opgegroeid?

Ik ben geboren in Kampen. Hier heb ik tot mijn 3e gehoord en herinner mij hier dus ook niet veel van. We zijn toen naar Dronten verhuisd en daar ben ik altijd blijven plakken. Ik heb tot mijn 24e thuis gewoond en ben kort daarna met Annet getrouwd. We hebben samen een huis mogen kopen in Dronten en wonen hier dan ook met veel plezier.


Hoe was jij als kind?

Mijn moeder zegt altijd dat ik een heel rustig kind was. Ik gaf op jonge leeftijd al aan wanneer ik naar bed wilde. Een pubertijd heb ik niet echt gehad door het overlijden van mijn vader toen ik 12 was. Dus echt tegendraads ben ik ook nooit geweest.

Ik mocht als kind graag voetballen en spelletjes spelen op de computer. Dat is eigenlijk nooit veranderd.


Wat moet ik over jou weten, maar zou ik nooit bedenken om te vragen?

Dat mijn favoriete manier van vakantie vieren kamperen is. Wij hebben een tent. Nee, niet zo’n kleine. Onze tent is 4,5 bij 8 meter. Sommige mensen noemen het dan ook geen kamperen meer. Wij wel. Heerlijk op een camping. Het mooiste op een camping zijn de kinderen. De ouders gooien na een lange rit de deur van de auto open. De kinderen stuiven van de achterbank af en hollen naar het speeltuintje midden op het veld. Hier zIjn al een paar kinderen van een aantal plekken verderop aan het spelen. In no time zijn er vriendjes gemaakt. Geweldig om te zien. Jaloersmakend eigenlijk.


Heb je een bijnaam? En hoe kom je aan die bijnaam?

Het zijn er een aantal. De meeste zijn vooral afkortingen zoals Rem of Co. Dit kan ook nog verkleind worden: Remmie of Cootje. De mooiste is Occo. Mijn neefje vond mijn naam erg lastig toen zijn net kon praten. Hij maakte er “Occo” van. Dit vonden we allemaal eigenlijk heel grappig. Mijn zus noem mij nog regelmatig zo.


Wie was jouw favoriete docent op school? Waarom?

Ik kan me zo niet herinneren of ik een favoriete docent had. Ik heb van alle docenten die ik heb gehad veel geleerd. Het is logisch dat ik met de ene meer een klik had dan met de ander. Wel ben ik alle docenten zeer dankbaar dat ze de moeite en tijd in mij hebben gestopt om me wat bij te brengen. Ondanks dat het hun vak is mogen we daar best dankbaar voor zijn.


Weet jij al wat jouw roeping in het leven is? En wat is dit dan?

Spreken over een roeping vind ik altijd lastig. Ik vind geluidstechniek het mooiste vak wat er is en ik hoop altijd dat dat mijn roeping is. Ik vind het heerlijk om dit vak uit te oefenen en mensen te begeleiden die dit mogen doen voor de kerk of vereniging. Zo kan ik een passie en talent ook in zetten in God koninkrijk. Misschien heet het dan toch een roeping.


Wat is jouw favoriete bijbeltekst?

Psalm 139. Deze Psalm omschrijft wie God voor je wil zijn. Hij is altijd bij je en om je heen om je te beschermen. Voor mij is er geen betere omschrijving van God en wie Hij voor mij is.

Wilt u nader kennis maken om samen te onderzoeken wat ik voor u kan betekenen?


Klik dan hier.