Aangenaam kennis te maken 2019

Blogs

Aangenaam kennis te maken


De eerste blog van dit jaar.

En misschien ook wel de eerste blog die jij van mij leest.

Wie ben ik? Hieronder 15 vragen en antwoorden zodat jij mij alvast een beetje kan leren kennen :).


Wie heeft de grootste invloed op jouw leven?

Het makkelijkste antwoord is God. En terwijl dat absoluut zo is, hebben mensen die het Woord van God uitleggen juist ook een grote invloed in mijn leven. Hoe ik naar mijn leven kijk wordt gevormd door hoe ik leer naar het leven te kijken. En dat wil ik graag door de ogen van God, en daarmee hebben bijbeluitleggers invloed omdat zij mij (kunnen) helpen om het op een andere manier te zien/lezen dan ik in mijn uppie kan.

Wat maakt je echt aan het lachen?

Ik ben dol op humor waarbij je een klein beetje door moet denken voordat je door hebt op welke manier de ander je plaagt. Maar het makkelijkst om mij de slappe lach te laten krijgen werkt door mij en iemand die ik goed ken in een ruimte te zetten met een zeer saaie docent, elkaar aankijken en precies weten dat de ander het net zo saai vindt. En als ik eenmaal de slappe lach heb dan moet ik de oorzaak van de slappe lach niet meer zien, anders schiet ik er zo weer in :).


Wat is jouw favoriete plek op de hele wereld?

Ik heb niet één favoriete plek op de hele wereld, maar ik ben als ik in de bergen ben altijd zo onder de indruk van hoe klein we als mensen zijn in deze wereld, dat ik het liefste daar zou willen blijven om weer te ervaren hoe bijzonder de wereld gemaakt is en God’s macht te ervaren.


Wie is je beste vriend(in)? Wat is er zo bijzonder aan hem/haar?

Mijn beste vriend is mijn man. We waren eerst vrienden voordat we geliefden werden. Ik heb heel veel geluk dat mijn beste vriend mij niet alleen als een vriendin ziet. Al noemt hij mij nog regelmatig zijn vriendinnetje.

Hij is bijzonder omdat hij altijd verder weet te kijken dan wat er op dat moment is, hij heeft zoveel mensenkennis. Ondanks dat hij een zeer beschermende aard heeft, toch houdt hij mij niet tegenhoudt om projecten te ondernemen waar hij mij niet kan beschermen. We vullen elkaar op heel veel factoren aan (op afwassen na, dat vinden we allebei echt niet leuk om te doen). En dat is iets wat ik iedereen ontzettend gun.


Wat is jouw favoriete film? Waarom?

Op dit moment is mijn favoriete film The Greatest Showman. Het feit dat mensen die gezien worden als freaks naar de zijkant van de samenleving geplaatst worden en toch gaan vechten om een plekje te veroveren. Laten zien dat ze wel succesvol kunnen zijn, dat opgeven betekend dat de kleindenkende mensen zouden winnen, en dat doorzetten betekend dat je jezelf een kans geeft, vindt ik echt fantastisch. En daarnaast is de muziek ook ontzettend goed!


Wat is jouw grootste doel in het leven op dit moment?

Het grootste doel van mijn leven is om mensen te ondersteunen in aanbidding. Dit kan zijn door aanbidding te leiden, want dan ondersteun ik ze door ze mee te nemen in aanbidding. Of juist de aanbidding te ondersteunen voor mensen individueel of de mensen die de aanbidding leiden. Het mooiste aan aanbidding is dat het niet om ons gaat en dat dienstbaar zijn op het gebied van aanbidding juist zulk dankbaar werk is.


Wat is jouw favoriete manier om een zaterdag door te brengen?

Mijn zaterdag is het liefst gevuld met heel veel ontspanning. Een eind door het bos wandelen, een museum bezoeken of heerlijk thuis zitten knutselen. S’avonds een film kijken of op dit moment Wie is de Mol. Heerlijk. Geen druk, geen prestaties hoeven leveren, dat is voor mij de beste ontspanning.


Waar erger jij je makkelijk aan?

Ik kan me makkelijk ergeren aan onduidelijke informatie. Wil je mij chagrijnig maken zet mij dan op een station terwijl ik een trein moet halen en dat ze continu veranderen waar de trein vandaan gaat vertrekken. Ook op andere vlakken heb ik dat heel sterk. Als iemand mij vraagt om iets te regelen maar geen duidelijkheid verschaft over wat er verwacht wordt heb ik best wel eens moeite om mijn humeur er niet door te laten beïnvloeden.


Waar ben je opgegroeid?

Ik ben geboren in Voorburg. Maar heb daar niet heel lang gewoond. Daarna heb ik in het mooie Buitenpost gewoond, vlak bij mijn Pake en Beppe, om daarna naar Zwolle te gaan. Hier heb ik het langst gewoond. Als je mij vraagt hoe je in Zwolle ergens moet komen dan mag je hopen dat je niet met de auto moet want mijn brein staat nog steeds op alle fietsroutes ingesteld daar :).

Nu woon ik na een aantal omzwervingen in Dronten. Een plaats waar ik me thuis voel, en waar ik mezelf een lange tijd zie wonen.


Hoe was jij als kind?

Poeh, het is best lastig om iets over jezelf te vertellen als kind. Ik was een verlegen kind, een kind dat een hele sterke mening over alles had, maar eigenlijk nooit mijn mond open trok. En kind dat helaas moest ervaren hoe het was om er niet bij te horen, dat mensen die extravert zijn het, in de situatie waar ik in was, zoveel makkelijker hadden. En als ik iets niet was (en nog niet echt ben) is het extravert.

Ik was ook een creatief kind, gaf mij wat om te knutselen of muziek om te maken en ik was gelukkig. Geef je me een goed boek dan ben ik ook uren zoet.


Wat moet ik over jou weten, maar zou ik nooit bedenken om te vragen?

Dat ik het heerlijk vind om naar mensen te kijken. Mensen hebben allemaal hun eigen manier van bewegen en om zich uit te drukken. Vaak vraag ik mij dan af of ik bijvoorbeeld broers en zussen bij elkaar kan vinden gebaseerd op hoe ze bewegen. Ieder mens verteld een verhaal met zijn of haar lichaam en daar ben ik nieuwsgierig naar. En als ik iemand niet ken (en ook verder niet meer zal zien) dan laat ik mijn creatieve gedachten hun weg gaan en bouw ik een heel verhaal om die persoon heen.


Heb je een bijnaam? En hoe kom je aan die bijnaam?

Ik heb geen bijnaam. In plaats van Annet is het wel Ann of Net, maar dat zijn afkortingen en geen bijnaam.


Wie was jouw favoriete docent op school? Waarom?

Mijn favoriete docent op de middelbare school was meneer Bloem. Hij had de mogelijkheid om van iedereen de naam te onthouden, wat maakte dat je nooit het idee had dat hij geen idee had wat hij met je moest. Daarnaast was hij altijd bezig om te zien wat je mogelijkheden waren waar anderen alleen maar obstakels zagen. Hoe hij naar ons als leerlingen keek heeft mij gevormd in hoe ik naar mensen kijk. Namelijk als mensen die mogelijkheden hebben en niet alleen de problemen van mensen te zien.


Weet jij al wat jouw roeping in het leven is? En wat is dit dan?

Hoe graag zou ik nu ja willen zeggen. Er zijn momenten dat ik zeg “dit is mijn roeping”, maar het leven is soms zo ontzettend onvoorspelbaar dat juist ook de invulling van mijn roeping soms verschuift. Ik weet wel dat het feit dat ik muzikaal ben, dat ik theologisch onderlegd ben en lesgeven als talenten heb dat mijn roeping daarmee te maken heeft.


Wat is jouw favoriete bijbeltekst?

Psalm 84. Want zoals een mus een huis mag bouwen bij het altaar van God. Zo mag ik mij veilig weten bij Hem.

Wilt u nader kennis maken om samen te onderzoeken wat ik voor u kan betekenen?


Klik dan hier.