Klaar voor de start

Blogs

Klaar voor de start ...


Het nieuwe schooljaar gaat hier bijna weer van start. Het kerkelijk seizoen start weer, sportverenigingen starten weer. En bijna iedereen is weer terug van vakantie en start weer met werken.


Klaar voor de start. Af!

Klaar voor de start. Af! Was een van mijn minst favoriete momenten met gym vroeger. Ik was redelijk in teamsporten zoals volleybal en basketbal, maar alles wat met individuele wedstrijdjes te maken had lag mij niet zo. Hardlopen is als je het mij vraagt een van de minst leuke sporten in de wereld, en wedstrijdjes lopen waarbij je zeker was dat je het toch niet ging winnen vond ik ook niet echt leuk.

Toch heeft het me iets geleerd.

Klaar

Je kan namelijk pas beginnen als je er klaar voor bent. Ik moet toegeven dat ik nogal een dromer kan zijn. En helemaal op de basisschool was ik zo met mijn gedachten aan de andere kant van de wereld. Dit had een groot nadeel als het ging om starten. Want regelmatig was ik helemaal niet bezig of ik wel klaar was om te starten. Dus ik was niet klaar.

Ik was niet voorbereid op het moment dat er actie ondernomen moest worden. Met als gevolg dat ik vaak schrok als de rest die wel klaarstond in beweging kwam. En dan moest ik me nog klaarmaken om te gaan starten en dan nog starten.


Start

Het moment dat al je spieren spannen om met een explosie van kracht op weg te gaan. De baan langs. Het moment dat elke zenuw gefocust is op het doel. Te wachten op het moment dat het woordje af gesproken wordt zodat je ‘eindelijk’ mag gaan. Of in mijn geval met wedstrijdjes hardlopen dat ik eindelijk mocht gaan om er daarna vanaf te zijn.


Af

Het moment suprême. Het moment waarop alles even stil lijkt te staan. Om dan met donderend geraas in beweging te komen. Zo voelt het moment af voor mij als ik gefocust ben op het moment dat ik mag gaan. Het moment dat alles in beweging komt.


Zo voelt het voor mij soms ook als het gaat om het leven met God. Soms vraagt God mij om te focussen om klaar te zijn zodat ik kan gaan starten. En het gevoel wat ik soms heb dat ik iets minder had moeten dromen en iets meer had moeten klaarstaan, want ook hiermee moet ik soms heel hard eraan trekken om bij te komen. Want dan is iedereen al gestart en ik moet nog focussen, mijn explosie klaarmaken en vertrekken.

Tegelijk heb ik ook de valkuil om wel duidelijk het doel voor ogen te hebben. En te focussen op wat God belangrijk vindt. Maar dan vergeet ik wel dat Hij degene is die niet alleen klaar zegt, maar ook voor de start en af. Dan ben ik al onderweg, om erachter te komen dat de rest nog niet gestart is omdat het startsein nog niet gegeven was. Dat betekende dan weer dat ik teleurgesteld raakte omdat iets niet lukte, maar wie is daar dan verantwoordelijk voor.

Nu is het soms echt lastig om te zien/horen of je op het juiste moment met de juiste dingen bezig bent. Daar ga ik nu niet op door (daar komt een andere blog over).


Wat wil ik in het kort eigenlijk meegeven (ook leuk een keertje een samenvatting schrijven van je eigen blog ☺ ).

Als God je iets laat zien dat we ons klaar moeten maken om dan niet te gaan staan dromen, maar te gaan focussen op het doel.

Dat als we bij start aangekomen zijn om dan alle spieren te spannen om de explosie te geven om alles in gang te zetten.

Om bij het woordje af in volle vaart op het doel af te gaan.


U kunt Love to Testify ook vragen om te spreken op uw aanbiddingsavond, jeugddienst of andere evenementen.

Voor meer informatie kunt u kijken onder spreken of klik op de button.