Kerktechniek

Blogs

Kerktechniek


Met trots mag ik de gastblogger van dit stuk aan u voorstellen.

Remco Prins, mijn lieve man en gepassioneerd geluidstechnicus!


Heeft u zich ook wel eens afgevraagd wie die mensen achter in de kerk zijn? Die mensen die vaak in een afgezet stukje van de zaal zitten. Ze zitten vaak te smoezen met elkaar en lijken af en toe met hele andere dingen bezig dan met wat de dominee of spreker zegt. Ze zitten vaak te spelen met apparatuur, knoppen schuifjes en toetsenborden.

Aangenaam, wij zijn de mensen van de techniek.


Wij zijn verantwoordelijk voor een heel hoop zaken tijdens de dienst.:

Zo zorgt de projectie er voor dat u de tekst mee kunt lezen, de activiteiten op het podium op het scherm te zien zijn en eventuele mededelingen door komen. 

Zo zorgt het licht er voor dat u de mensen op het podium kan zien. Dat er door middel van kleuren en posities van spots een sfeer in de dienst ontstaat

En zo zorgt het geluid ervoor dat u de dominee of spreker verstaat en dat de band een mooie balans heeft in de zaal.

Wij zijn als techniek dus druk bezig zodat u ontspannen kan kijken en luisteren en u op God kan richten.


Ik ben zelf geluidstechnicus en ben dan ook al vroeg aanwezig om samen met de band op te bouwen en alles te testen. Ik heb vooral een faciliterende rol naar de band.

Zij hebben veel gerepeteerd en weten hoe ze een lied willen laten overkomen. Ik ben er verantwoordelijk voor dat dit ook in de zaal overkomt. Zij moeten zich niet druk hoeven maken over of ze wel aan staan, of ze alles wel kunnen horen en of de solo wel door gaat komen.  Wanneer ze zich hier niet druk over maken kunnen ze zich richten op God en zo ontstaat ware aanbidding.

 

Dat vroeg opstaan doe ik ook voor mezelf. Ik test alles het liefst goed. Ik neem graag het programma van de dienst nog even door voordat we beginnen. Wanneer ik dit heb gedaan kan ook ik ontspannen aan de dienst beginnen. Ik hoef me dan geen zorgen te maken of er een kabel stuk is. Ook ik kan me dan op God richten en daarmee in aanbidding zijn.


Zo hebben we dus als techniek ook een taak in de aanbidding.

Een mooie sfeer bij een lied, een toepasselijk plaatje onder de tekst en een goede balans in het geluid dragen hier aan bij.

 

Wij doen dit dan ook graag! We staan met alle liefde voor dag en dauw op om alles voor elkaar te maken. Dit is onze manier om ons dienstbaar op te stellen. Voor u, maar bovenal voor God.

Dit onderwerp is ook onderdeel van de training Geluidstechniek&Band.

Wilt u hier meer over weten of deze training boeken?