De beste crew

Blogs

De beste crew


De beste crew bestaat uit … (vul de namen zelf maar in).

En wie heb jij gekozen binnen jouw cluppie? De conciërge, de spreker, de pianist, de …. ? Je hebt helemaal gelijk, zij zijn onderdeel van de beste crew die je maar kan wensen.

Neem even de tijd om na te denken waarom je juist hen gekozen hebt. Wat hebben zij dat je hen uitkiest als je aan deze crew denkt? Zijn het hun organisatie skills? Hun trouw en harde werken? De positiviteit? Of dat wat je ook van ze vraagt ze het kunnen?


Ook ik heb mijn favorieten als ik aan mijn crew denk. De mensen waar ik blind op kan vertrouwen, de mensen die door mijn chaos heen weten te luisteren wat ik precies wil. De mensen die altijd op tijd zijn en het vreselijk vinden als ze een paar minuten te laat zijn. Deze mensen waar ik altijd op aan kan. Heerlijke mensen zijn het, ik zou niet zonder ze willen zijn.


En toch, die mensen die je niet op je lijstje hebt gezet, horen zij niet bij de beste crew? Mijn gevoel zegt meteen, natuurlijk horen zij niet bij mijn crew. Tenminste niet als het aan mij ligt. Want die mensen kennen mij niet zo goed, en ik kan er niet blind van uitgaan dat alles goed gaat komen, dat betekend dat ik harder ervoor moet werken.


Maar hoe zit het dan binnen het koninkrijk van God?

Het feit is dat we binnen het koninkrijk van God werken met de beste crew die er maar bestaat. We zijn namelijk allemaal door God uitgekozen en Hij heeft voor iedereen een plek in Zijn koninkrijk. En zo mogen we ook naar elkaar kijken. We zijn allemaal op ons plek, en daarmee dus de beste crew die er maar bestaat.


Omdat God u heeft uitgekozen, omdat u zijn heiligen bent en hij u liefheeft, moet u zich kleden in innig medeleven, in goedheid, bescheidenheid, zachtmoedigheid en geduld. (Kol. 3:12)


Laten we eerlijk zijn, het voelt niet altijd alsof we met de beste crew werken. In een gemeente heb je altijd te maken met mensen die hun best niet lijken doen. Of mensen die het al een eeuwigheid op een bepaalde manier doen en dat je echt zeker weet dat het beter kan. Dus kunnen we met z’n allen ook wel de conclusie trekken dat het lang niet altijd van een leien dakje gaat.


En toch wil ik je de uitdaging geven om naar de mensen om je heen te kijken die ook voor de Heer aan het werk zijn als de beste crew die je maar kan hebben. Want ook al voelt het misschien niet zo, juist zonder deze mensen zou het niet goed zijn.

Kunnen we altijd nog bijleren? Absoluut. En moeten we daar ook een gewoonte van gaan maken? Dat de beste crew altijd nog training kan gebruiken om een nog betere crew te zijn. Geef elkaar dan ook het cadeau om te mogen blijven leren!