Waar je hart ligt

Waar je hart ligt

8 September2017

 

Ik heb een nieuwtje! Ik ben deze week begonnen als docent Burgerschap en Godsdienst op het MBO. Voordat je nu gaat denken, maar Love to Testify dan? Het is 1 dag in de week, en daarnaast blijf ik natuurlijk met Love to Testify bezig.

 

Ik ben superblij dat ik dit mag doen. Want zoals mijn man zei toen ik gevraagd werd of ik 1 dag per week wilde gaan lesgeven. Dan kan je het eindelijk combineren.

 

Want ik heb altijd het gevoel gehad dat ik moest kiezen. Kiezen tussen een eigen bedrijf en het lesgeven op het MBO. En ik vind het allebei ontzettend leuk om te doen. Maar toen ik een periode voor de klas stond en nog niet begonnen wat met Love to Testify merkte ik dat ik eigenlijk liever mijn eigen projecten wilde doen.

En zoals verwacht toen ik met Love to Testify begonnen ben merkte ik dat ik eigenlijk voor de klas wilde staan.

Mijn conclusie is daarmee dat ik eigenlijk niet wil kiezen. En nu hoeft dat ook niet meer.

Ik heb deze blog genoemd waar je hart ligt. En dat is precies wat ik altijd ervaren heb, mijn hart ligt bij jongeren en bij mensen die geven om jongeren. En bij muziek, en ook dat combineer ik met de rest.

 

Betekend dit dat ik niet volledig me kan geven in 1 ding? Dat is een goede vraag, want ook ik heb geleerd en vindt het eigenlijk zelf ook dat als je iets doet dat je het dan ook volledig moet doen. Dus ook echt jezelf erin geven en het niet afraffelen.

 

Hoe gaat het dan met combineren? Om precies te zijn moet ik natuurlijk nog ontdekken wat er gaat gebeuren om alles te combineren. En hoe ik er voor ga zorgen dat ik niks afraffel.

Het voordeel is wel dat ik al weet welke dagen ik op het MBO aan het werk ben, en welke dagen behalve de vaste dag ik ook verwacht wordt. Daarnaast weten mijn collega’s dat ik niet alleen bij hen werk. Daarmee weten ze ook dat ik niet altijd overal meteen op antwoord, en dat ik zoveel mogelijk wil doen op de dag dat ik aanwezig ben op school.

 

Wat ik wel zeker weet is dat ik energie krijg van het werken met jongeren en het werken met mensen die om jongeren geven.

 

Kortom ik mag doen waar mijn hart ligt. En ik hoop dat voor jou hetzelfde geldt.

 

 

Copyright @ All Rights Reserved