Wandelen met God

Wandelen met God

 

 

27 Januari 2017

 

De foto’s bij deze blog heb ik gemaakt toen ik samen met mijn man aan het wandelen was. Terwijl wij aan het wandelen waren dacht ik aan hoe in de Bijbel gesproken wordt over wandelen met God.

En toen we ’s avonds bij de Bijbelstudie waren ging het ook over wandelen met God.

Toeval? Vast niet ☺.

Wandelen

1.Nederlands: Langzaam lopen voor je plezier, bijvoorbeeld in de natuur

2.Afrikaans: Jou lewe deurbring

 

Vroeger toen het moderne Nederlands er nog niet was hadden woorden een andere en/of diepere betekenis dan ze nu hebben. Wandelen is hier een goed voorbeeld van. Want wandelen wordt nu eigenlijk alleen nog maar gezien als een wandeling maken, dus lopen voor je plezier. Terwijl vroeger en in een Afrikaans woordenboek dat ik tegenkwam het ook nog een diepere betekenis had. Namelijk het leven doorbrengen.

Het leven breng je door met de mensen waar je om geeft (als het goed is), en waar je voor kiest om mee samen te zijn. Hierin gaat het dus vooral om een diepe, innige relatie.

En een diepe, innige relatie hebben kan je niet alleen…

 

Met

1.Iets of iemand erbij

 

Het mooiste aan het woord met is dat het impliceert dat iets of iemand niet alleen is.

Dus samen. Samen lachen, samen huilen, samen zoeken, samen schuilen, samen rennen, samen vinden, samen delen, samen zorgen, samen onderweg naar morgen.

 

En Henoch wandelde met God, en hij was niet meer, want God had hem opgenomen. – Genesis 5:24

 

God

1.JHWH → IK ZAL ER ZIJN (Exodus 3:14-15)

 

Wat is er mooier om het leven door te brengen met degene die beloofd dat Hij ER ZAL ZIJN. Want dat is precies wat God in Zijn naam aan ons beloofd. Dat Hij er zal zijn.

Dus God wil met jou (ja echt waar) samen zijn. Hij wil samen met jou wandelen. Samen met jou het leven doorbrengen. Volgens mij is er geen mooier cadeau dan dat.

 

Toen antwoordde God hem: Ik ben die er zijn zal. Zeg daarom tegen de Israëlieten: IK ZAL ER ZIJN heeft mij naar u toe gestuurd. Ook zei hij tegen Mozes: Zeg tegen hen: De Heer heeft mij gestuurd, de God van uw voorouders, de God van Abraham, de God van Isaak en de God van Jakob. En hij heeft gezegd: Zo wil ik voor altijd hete, met die naam wil ik worden aangeroepen door alle komende generaties. – Exodus 3:14-15

 

Copyright @ All Rights Reserved