Trouwtekst

Wij hebben lief - Trouwtekst

 

16 Juni 2017

 

Vandaag mag ik aanwezig zijn bij een huwelijk. En het eerste waar ik aan moest denken toen ik opstond was ons huwelijk (November 2014).

Er zijn altijd twee dingen waar ik bij een huwelijk nieuwsgierig naar ben:

1) de jurk

2) de trouwtekst

 

De jurk

Helaas heren, een pak vind ik minder interessant, maar dat komt vooral doordat het best voorspelbaar is en een man veel minder keus heeft als het om trouwkleding gaat dan een vrouw.

Jurken daarentegen komen in alle soorten en maten die je maar kan bedenken. Met kant of juist bling, trompetstijl, baljurk of A-lijn etc. Ik wil dan vaak ook voordat ik de bruid zie bedenken wat ik bij diegene vind passen en of ik dan gelijk heb. En soms zit ik er enorm naast, maar dat is juist extra leuk. Mijn voorspelling van de bruid van vandaag deel ik lekker niet, want stel je voor dat ik het goed heb…

 

De tekst

Er zijn veel teksten die voorbij komen als trouwtekst. En deze teksten zijn allemaal even bijzonder. Zeker voor het echtpaar. Niks is dan ook meer liefdevol als mensen 60 jaar getrouwd zijn en allebei de trouwtekst uit hun hoofd kunnen opzeggen, maar ook kunnen vertellen waarom er voor deze tekst gekozen is.

Bij onze voorbereidingen voor de trouwdag zijn wij bezig geweest met wat wij belangrijk vonden om niet alleen die dag te horen, maar de rest van ons leven ons eraan te herinneren wat de basis van ons huwelijk is, namelijk: Gods liefde.

Daarom hebben wij gekozen voor 1 Johannes 4:19 “Wij hebben lief omdat God ons eerst heeft liefgehad”. En bij elk huwelijk waar wij aanwezig zijn herinneren wij onszelf er weer aan hoe wij ons huwelijk begonnen zijn en hoe wij ook nu mogen leven. Namelijk uit Gods liefde.

Ook nu ben ik dus nieuwsgierig wat hun trouwtekst mag zijn. En ik hoop dat zij net als wij regelmatig herinnert mogen worden aan de tekst waarmee hun huwelijk vandaag begint.

 

PS: de foto’s zijn van ons huwelijk, dus geen spoiler voor het huwelijk van vandaag ;)

 

 

Copyright @ All Rights Reserved