Optimist, Realist & Pessimist

Optimist, Realist & Pessimist

3 November 2017

 

Overal waar in deze blog hij staat kan ook zij gelezen worden ☺

 

Wie met beide benen op de grond blijft staan, komt niet ver (Loesje).

Met deze uitspraak stelt Loesje zich op als een optimist. Want de uitspraak heeft natuurlijk alles te maken met de keuze maken om voorbij de onmogelijkheden te kijken en te zeggen: Let’s do it.

 

 

De optimist is als het gaat om groepswerk noodzakelijk. Hij trekt de groep vooruit en door de kijk te houden op de toekomst geeft de optimist de mogelijkheid om te dromen. Stel de optimist heeft gelijk. We beginnen aan het project en dan beginnen we met stap 1, en we maken ons geen zorgen of we problemen tegen gaan komen. En als we problemen tegen gaan komen dan lossen we die gewoon op. Maak je niet druk, het komt goed.

Bijna elke groep heeft ook een pessimist. De pessimist kijkt naar het project en kijkt naar het verleden. En ziet hoe soortgelijke projecten de vorige keer mislukt zijn. Daarbij is een pessimist vaak ook feilloos in staat om op te noemen wat er mis kan gaan, zelfs de meest onwaarschijnlijke situaties die kunnen ontstaan kan een pessimist benoemen.

Is een pessimist dan lastig om in de groep te hebben? Juist niet, want waar de optimist vliegend van start wil is de pessimist de rem. De rem die de groep de gelegenheid geeft om na te denken op welke manier het project het beste aangepakt kan worden. Daarnaast weet de pessimist vaak ook waar de pijnpunten in de organisatie zitten, waardoor de groep geholpen wordt om niet op dezelfde manier te werk te gaan als in het vorige project.

Daarbij is het zo dat als je de pessimist eenmaal overtuigd hebt van het te volgen plan hij vaak zijn taak perfect en op tijd uitvoert.

Dan blijft over de realist. De realist heeft de dankbare taak binnen een groep om een project in goede banen te leiden.

Waar de optimist vooruit wil en de pessimist stilstaat, heeft de realist een goede kijk op de huidige situatie en de (on)mogelijkheden daarvan.

Hij luistert naar de optimist en filtert alvast de onhaalbare ideeen er tussen uit. Hij luistert naar de pessimist om te leren van het verleden en de toen gemaakte fouten. De realist heeft ook de planning in handen, zodat alles op tijd af komt.

 

Kortom: elke groep heeft een optimist, realist en pessimist nodig om optimaal te kunnen functioneren.

 

 

Tijdens mijn workshops geef ik jou de mogelijkheid om te zien hoe je als persoon werkt, en op welke manier je waardevol bent voor het team.

 

 

Copyright @ All Rights Reserved