Leeg

Leeg

 

23 Juni 2017

 

Het overkomt mij gelukkig niet heel vaak dat ik naar een leeg blad aan het staren ben en echt geen inspiratie heb.

Deze week dus wel. En al heb ik een aantal blogs als back-up staan waar ik nog even iets uit moet werken en dan is die klaar. Toch was er van die blogs ook geen enkele waarvan ik dacht, nou laat ik die deze week maar uitwerken.

 

Kortom ik zit hier met een bijna leeg blad naar mijn computerscherm te kijken. En nu hoor ik iemand denken: maar als het op de computer niet wil dan pak je toch gewoon eerst pen en papier. Dat heb ik ook al geprobeerd.

 

Meestal is het gebrek aan inspiratie niet een echt gebrek aan inspiratie, maar veel meer een gebrek aan energie. Of al de creatieve energie wordt opgezogen in het uitwerken van iets anders.

 

Tijd om te kijken waar mijn gebrek aan inspiratie vandaan komt. En terwijl ik het opschrijf weet ik waar mijn gebrek aan inspiratie vandaan komt. Ik probeer deze hele week (oke, al iets langer) meerdere plannen/dromen tegelijk uit te werken. Waarbij ik eventjes het woord rust overgeslagen heb.

 

Wat levert rust op? Energie.

Wat levert doorrennen op? Vermoeidheid.

 

En vermoeidheid geeft mij het gevoel van leeg zijn.

 

En zo heeft een klein beetje kijken in mijn eigen leventje mij dit opgeleverd. Een korte blog. En het besef dat ik rust weer moet inplannen!

 

 

 

Copyright @ All Rights Reserved