Jezus liefde

Jezus' liefde

 

 

10 Februari 2017

 

Gebed

Heer, geef mij de woorden om anderen te kunnen vertellen hoe geweldig Uw liefde voor hen is. Amen.

Dit is mijn gebed voordat ik dit ging schrijven. Want woorden schieten zo makkelijk te kort.

 

Jezus’ liefde

Het was kort voor het pesachfeest. Jezus wist dat zijn tijd gekomen was en dat hij uit de wereld terug zou keren naar de Vader. Hij had de mensen die hem in de wereld toebehoorden lief, en zijn liefde voor hen zou tot het uiterste gaan. – Johannes 13:1

 

Deze tekst kwam ik vandaag tegen. En ook al had ik deze tekst al meerdere keren gelezen. Blijkbaar niet echt gelezen. Want het was me nog nooit eerder opgevallen dat er staat dat Jezus uit zijn liefde voor mensen tot het uiterste zou gaan.

Het pesachfeest is het belangrijkste feest in het Oude Testament. Op dit feest herdenken de Israëlieten de uittocht uit Egypte en de verlossing uit de slavernij (zie Exodus 12).

Het uiterste wat Jezus heeft gedaan is Zijn leven opgeven zodat wij gered konden worden. Hij heeft ons bevrijd uit een leven van uitzichtloosheid, bevrijd van een leven zonder God.

Hij heeft hierin niet voor zijn eigen veiligheid gekozen, juist niet, maar gekozen om voor ons Zijn leven op te geven. Een groter cadeau is er niet te krijgen.

 

Accepteren

Stel je voor dat je een cadeau krijgt. Ingepakt in het mooiste papier, met een mooie glanzende strik erom heen, en een sticker met jouw naam erop. Je verwachtte het cadeau misschien niet, maar het cadeau is echt voor jou.

Wat doe je? Uitpakken of niet? Je pakt het uit en er blijkt precies in te zitten wat je nodig had.

 

En dat is precies hoe ver Jezus in Zijn liefde is gegaan voor ons. Hij heeft zichzelf opgeofferd voor ons. Niet zodat wij krijgen wat wij op dit moment het liefste willen. Maar wat wij het meeste nodig hebben.

Want ook al is het heel menselijk om te zeggen wij redden onszelf wel.

Uit de Bijbel blijkt heel duidelijk dat we dat niet kunnen. Het allermooiste aan dit cadeau is dat we er niets voor hoeven te doen. Alleen maar accepteren.

Alleen is dat misschien ook wel het moeilijkste om te doen. Alleen maar accepteren.

 

Hoe vaak krijg jij van iemand iets en heb je het gevoel dat je iets terug moet geven wat minimaal even veel waard is? En dat is met het offer van Jezus onmogelijk.

Kunnen wij aan God teruggeven? Ja.

Kunnen wij iets met dezelfde waarde teruggeven? Nee.

 

 

 

 

Copyright @ All Rights Reserved