Ik zie, ik zie

Ik zie, ik zie ...

 

12 Augustus 2017

 

De foto’s die bij deze blog gepost zijn, zijn foto’s die ik in Utrecht heb gemaakt. Terwijl ik rondliep heb ik mijzelf de opdracht gegeven om op mooie objecten mijn oog te laten vallen.

 

Schilderij Gracht Utrecht
Fontein bij het station Leidsche Rijn
Bloemenborder

Altijd als ik mijzelf zulke opdrachten geef dan zit daar een reden achter. En dit keer was de reden dat als ik mijzelf zou beschrijven ik zou zeggen dat ik altijd op zoek ben naar het mooie in mensen en de omgeving waar ik in ben. Als ik creatief bezig ben wil ik bijvoorbeeld ook altijd dingen maken waar het gevoel van schoonheid, vrede, vreugde en rust door naar voren komt. Als ik bij een tentoonstelling kom waar de kunstenaar op zoek was naar het rauwe, pijnlijke en duistere dan kom ik daar altijd wat verdrietig weg.

 

Zo nu en dan merk ik dat ik ‘vergeet’ naar het mooie om mij heen te kijken. En op dit momenten wordt het leven een heel stuk grijzer. Want hoe belangrijk het ook is om mee te krijgen wat er in de wereld gebeurd, er gebeuren niet alleen nare dingen.

Het is zo makkelijk om iemand negatief te blijven zien op het moment dat iemand iets doet waar ik niet gelukkig mee ben. En laat ik eerlijk zijn, er zijn mensen bij wie ik het echt heel moeilijk vind het mooie in hen te zien door het verleden wat ik met hen heb.

Het is ook makkelijk om vooral de grijze wolken te zien, de garage achter het huis die al jaren leeg staat en nogal triest erbij staat. Het dode muisje en de vieze sloot.

Dus deze uitdaging geef ik mijzelf. Om iedere week heel bewust naar buiten te gaan en het mooie te zien. En er foto’s van te maken.

 

Wie gaat deze uitdaging ook aan?

Straatje in Utrecht
Ingang oude katholieke school
Wit huis bij een kerk

 

Copyright @ All Rights Reserved