Brief aan ...

Brief aan ...

 

 

23 December 2016

 

Hoi lieve Elisabeth,

 

Ik weet niet waar ik moet beginnen. Het is moeilijk om er woorden voor te vinden.

Je hebt mij in jouw brief aan mij verteld over wat er met Zacharias is gebeurd in de tempel. En heel eerlijk dacht ik toen, dat jullie wel iets bijzonders moesten hebben gedaan om zo’n bezoek uit de hemel te krijgen.

 

Maar in ieder geval waar ik heen wil is wat een paar dagen geleden gebeurd is.

Ik was gewoon bezig in huis. Oké, ik was een lijstje aan het maken voor alle benodigdheden voor het bruiloftsfeest voor Jozef en mij. Ik weet wel dat mijn ouders dat zullen regelen, maar ik kan het niet laten om me er af en toe mee te bemoeien. Maar terug naar wat ik wil vertellen.

 

Opeens kwam iemand binnen, niet zomaar iemand, maar Gabriël. DE Gabriël! En hij zei tegen mij: Gegroet Maria, je bent begenadigd, de Heer is met je. Ik schrok zo erg dat ik hem volgens mij wel 10 minuten aan heb wezen staren. En ik begreep het echt niet. Ik bedoel, wat bedoelde hij met begenadigd en dat de Heer met mij was.

En toen ging hij verder: Wees niet bang, de Heer heeft je zijn gunst geschonken. Het eerste wat ik dacht was. Niet bang zijn, hoe kan ik niet bang zijn als een engel zomaar voor mij neus staat. En toen zei hij ook nog dat ik zwanger zou worden en dat het een jongen zal zijn en dat ik hem Jezus moet noemen. Dit jongetje zal een groot man worden en Zoon van de Allerhoogste worden genoemd, en de Heer zal hem de troon van zijn vader David geven. Tot in eeuwigheid zal hij koning zijn over het volk van Jakob en aan zijn koningschap zal geen einde komen.

Het enige wat ik dacht was: als het voor de Heer zo belangrijk is dat dit jongetje geboren wordt, dan moet ik wel accepteren dat Hij mij daarvoor uitgekozen heeft.

Alleen snapte ik niet hoe. Ik weet wel wat er moet gebeuren voordat je zwanger wordt, maar ik kon me niet voorstellen dat ik nu al … je snapt me wel denk ik.

Maar de engel zei: De heilige Geest zal over je komen en de kracht van de Allerhoogste zal je als een schaduw bedekken. Daarom zal het kind dat geboren wordt, heilig worden genoemd en Zoon van God.

Dus dat is wat er gebeurd is. En waarvan ik toen ook heb gezegd, laat de Heer doen wat u net verteld hebt. Ik wil de Heer dienen.

En toen ging Gabriël weer weg.

 

En ik kon niemand verzinnen om dit aan te vertellen. Dus schrijf ik het jou.

Maar wat ontzettend slordig van mij, ik heb tot nu toe nog helemaal niet gevraagd hoe het met jou is. Ik hoop dat alles goed gaat en dat ik jou snel weer zal zien.

 

Groetjes en een dikke knuffel, Maria

 

(lees verder in Lucas 1 vanaf vers 39)

 

 

Copyright @ All Rights Reserved