Ben ik wel ik

Ben ik wel ik?

 

 

24 Maart 2017

 

De afgelopen weken ben ik even onzichtbaar geweest. Mijn positieve zelf was even verdwenen. Want mijn verleden leek mij even in te halen, en daarmee was het ook even gedaan met mijn positieve kijk op het leven. Wat is er gebeurd?

Ik zat in de bus en kwam iemand tegen waarvan ik tot in het diepste van mijn wezen gehoopt had hem nooit meer tegen te komen. De herinneringen aan toen kwamen terug en mijn angst daarmee ook. En ook al gaat het nu goed, en ben ik me er goed van bewust dat ik niet bang hoef te zijn. Toch moe(s)t ik er wel even doorheen.

 

Maar wat het in werking heeft gezet is dat ik ben gaan kijken hoe waar mijn leven is. Of hoe transparant ik ben, niet alleen naar de mensen die ik elke dag zie, maar ook online.

En mijn conclusie is dat de afgelopen jaren ik al minder eerlijk ben geworden, en dan vooral online. Alleen geluksmomenten delen, of flauwe grapjes maken. En voor de rest is mijn leven onzichtbaar online. Hoe meer ik nadruk ben gaan leggen op mijn gelukkige leven hoe minder de kleine geluksmomenten een plek hebben gekregen. En hoe minder ook mijn tegenslagen in het leven een plekje hebben gekregen.

Hierover nadenkend ben ik tot de conclusie gekomen dat ik best wel een oppervlakkig persoon lijk te zijn geworden. En dat zit me dus niet lekker. Want hoe weet jij die dit leest wie ik ben als ik net doe alsof alles in mijn leven alleen goed, beter, best is?

Moet iedereen alles van zijn leven dan maar delen. Nee, dat denk ik niet. Dat zou hetzelfde zijn als altijd alles wat je denkt te moeten delen met de mensen om je heen. En laat ik heel eerlijk zijn, er zijn best wel dagen waarop ik niet alleen maar aardige dingen denk over de mensen om mij heen. Dus absoluut niet alles delen. Alleen mag het leven wel iets minder perfect (online).

 

Nu komt natuurlijk het lastige, want hoe pak ik dat aan, een eerlijker beeld van mijn leven geven. Ook hierover ben ik (nog steeds) aan het nadenken. En het antwoord is misschien een beetje teleurstellend, ik weet het namelijk niet zo goed. Om preciezer te zijn, ik kan een aantal stappen bedenken om te doen, maar of het effect daarvan zo goed gaat zijn als dat ik hoop, dat weet ik niet.

 

Het eerste waartoe ik mijzelf uitdaag is om elke dag een klein geluksmomentje te delen. Daarnaast wil ik ook minder gepolijste foto’s gaan gebruiken.

Zoals de foto bij deze blog. Deze foto heb ik gemaakt op het moment dat ik make-uploos, moe en pluishaar had. Dit is namelijk hoe de mensen mij regelmatig zien. En ook dit is wie ik ben.

Aangenaam kennis te maken. Ik ben Annet.

 

 

Copyright @ All Rights Reserved